EFT (Emotional Freedom Techniques)

EFT bestaat uit het zachtjes kloppen (ook wel tappen genoemd) op een aantal punten op je gezicht en bovenlichaam. Door EFT laat je emoties, herinneringen en beperkende overtuigingen die je heb opgeslagen in je lichaam los, door middel van het tappen op deze drukpunten.

EFT word ingezet bij angsten, trauma’s, fobieën, emotionele klachten, maar ook wel bij lichamelijke- en neurologische klachten.  Deze techniek is een korte en makkelijke methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. EFT heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in deze gebieden de te hoge prikkelbaarheid. Het zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld een traumatische ervaring nog wel herinnerd word, maar dat de negatieve emotionele lading van het trauma weg is.

Door middel van het uitspreken van uw klacht kunnen we beginnen met het pellen van de ui. Hiermee bedoel ik, dat mensen vaak niet de oorsprong van de klacht weten en dat door tappen en het uitspreken van de klacht meestal de onderliggende gevoelens los komen. Voor dat we beginnen met tappen geeft u de klacht een cijfer van 0 tot 10. (0 = niet bestaand, 10 = ernstig)  We bespreken de onderliggende emotie en deze benoemen we dan in het volgende tap rondje. Net zo lang dat het cijfer een o is geworden.

EFT is een hele simpele techniek en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies. En is ook heel goed thuis toe te passen.

Kortom met EFT pak je het probleem aan, ruimt het op en kan je het probleem loslaten. Daardoor zit je weer beter in je vel en heb je meer energie om de dingen te doen die er toe doen in het leven.

Het leven is al zo kort toch!